Mistä idea lähti raksaprojektiin?







 

Miksi 2 todistetusti järkevää(*) aikuista, joiden edellinen pieni sisustusprojekti (1 makuuhuoneen tapetointi) päätyi remppamiehen palkkaamiseen, ryhtyy rakennusprojektiin?

(*) läpäisseet työpaikan soveltuvuustestit

Monille varmaan tuttu tarina: etsittiin vuosia omakotitaloa tietyltä paikkakunnalta, mutta sopivaa ei tullut vastaan. Joitakin sopivia tuli varmaan, mutta niiden hinnat olivat järkyttäviä (> 650 000e).

Muutamia hinnoiltaan sopivia (400-500te) tuli vastaan, mutta ne oli vanhoja (rakennettu juuri rakennusteknisesti pelottavilla vuosikymmenillä (70-, 80- ja 90-luvuilla) tai niissä oli jo todettu kosteus- ja homevaurioita tai niissä oli tunnettuja riskirakenteita. Eipä oikein tuo 70-90 -luvun arkkitehtuuri myöskään sytytä. 

Etsimme pitkään myös vanhaa, idyllistä hirsitaloa, mutta sellaista ei tullut vastaan sopivalla sijannilla. Täällä pk-seudulla ne jyrätään, koska tontti maksaa enemmän kuin talo yleensä.

Yritimme myös tinkiä sijainnista ja lähteä kauemmas kehyskuntaan, mutta sopivaa taloa, jossa olisi yhdistynyt aurinkoinen tontti, edes kohtuulliset liikenneyhteydet (lapsi pääsisi kavereille ja kouluun ilman vanhempien ryhtymistä taksikuskiksi), vanhempien työpaikalle max 80km, miellyttävä talo ja sopiva hinta ei vaan löytynyt.

Eräs kaunis lähes 100v hirsitalo itseasiassa löytyi oikein merenrantanäkymillä  eräästä kehyskunnasta, mutta elämä olisi aika paljon vaikeutunut oikeasti, kun päivittäisen työajan 8h päälle olisi kulunut aikaa työmatkaan 1-1.5h. Google maps kertoo, että talosta matka rautatientorille 59km ja aikaa menisi ILMAN RUUHKAA 1h. Kun on tiedossa, miten lähes kaikki isot motarit seisoo ruuhka-aikana, uskon että matka-aika olisi lähempänä 2h. Olisi täysin eri asia, jos ei tarvitsisi käydä töissä joka päivä, vaan olisi mahdollista tehdä etätöitä edes 2pv viikossa.

Siitä sitten se idea lähti, että etsitään tontti hyvällä sijainnilla ja rakennutetaan siihen meitä miellyttävä tönö.

Alustavasti laskimme, että kyllä tämän uuden talon miellyttävällä sijainnilla saa rakennettua samalla hinnalla kuin alueelta saisi 70 - 90 -luvun talon korjausvelkoineen.

Päätimme siis ryhtyä etsimään tonttia ja sellainen löytyi 2015 pk-seudulta.






0 kommenttia:

Lähetä kommentti

 

Flickr Photostream

Twitter Updates

Meet The Author