Budjetti

Budjetti

Tähän sivulle päivittyy rakennusprojektin budjetti. Budjetti elää, joten sivulla säilytetään myös historiatieto ja budjetin perustelut, jotta nähdään, miten budjetti elää ja tarkentuu.
Toivon mukaan tästä on hyötyä muille rakentajille. Tässä sivulle sitten myös nähdään, miten mönkään alustavat arviot sitten menee.

Budjettin liittyen sen verran, että kaikki on laskettu, että oma työ on 5-10% rakennusprojektissa. Tämä siis vaikuttaa eniten budjettiin. Tavoitteena rakentaa noin 150 kerrosneliötä 2-kerroksinen puutalo kallioiselle 800m2 tontille kaupungissa.

11.06.2016 rakentajan oma alustava budjetti

Tämä on rakentajan oma alustava budjetti, joka on laadittu eri asiantuntijalausuntojen perusteella ja netin eri kustannuslaskentaohjelmien perusteella.


Kustannus Euroja Perustelut arviolle
Avaimet käteen -talopaketti 220 000 Tähän hintaan yritetään löytää talopaketti. Ei toki olla päätetty, että otetaan avaimet käteen -toimitus, mutta se helpottaa vertailua.
Maatyöt 30 000 Muutaman tontilla pikaisesti käyneen maatyöurakoitsijan arvio. Tontti on kallioinen pieni rinne. Kallio on näkyvissä, ei siis pitäisi olla yllätyksiä. Pitää louhia talon paikka varmaan 12mx12m. Louhe yritetään jemmata kiviaitaan tontille, koska rekkaralli on kallista.
Liittymät 10 000 Kunnallistekniikka-, sähkö yms. Tämä on vain arvio, todellista kustannusta ei ole vielä selvitetty.
Muut sekalaiset 40 000 Rakennusluvat, pääsuunnittelija, vastaava, työmaansiivous yms
YHT: 300 000

Tässä vaiheessa rakentaja olettaa, että tavoitebudjetti olisi 300 000e. Sitten kun tietää, että rakennusprojektissa tapahtuu yllätyksiä, niin ilmeisesti pitäisi sit olla 10% rahaa vielä varalla eli maksimibudjetti olisi 330 000e.

Pankissa ei ole vielä käyty, on toki soiteltu sinne. Rakennuslainaa voi hakea, kun kustannukset olisivat kuulemma paremmin selville ja ammattilainen on tehty tarkemman kustannusarvion. 

2 kommenttia:

hanna8mari kirjoitti...

Tsemppiä budjetin tekemiseen ja pankkikierrokselle. Oletteko jo löytäneet talopaketin?

VaaleanpunainenOvi kirjoitti...

Hei, ei olla vielä todellakaan valittu talopakettia vielä. Olemme toki sen verran selanneet esitteitä ja hinnastoa, että tiedämme että avaimet käteen -toimituksia löytyisi tuohon hintaan valmistaloista.

Olemme vasta saaneet tietää pari päivää sitten epävirallisesti 1.5min pikapuhelussa, mitä sinne tontilla saa rakentaa.

Meidän asemakaava ei sinänsä juuri kiellä mitään, mutta sitten on näitä "epävirallisia" sääntöjä kunnalla.

Nyt jussina on tarkoitus hieman selata nettiä ja taloesitteitä, koska ens viikolla on tapaaminen pääsuunnittelijan kanssa, jossa saamme viralliset suunnitteluohjeet ja alustan sijoittelun tontille. Siinä on ehkä tarkoitus sit miettiä, millainen pohja sopisi tontille. Mulla on toki oma mielikuva päässä ja täytyy katsoa, mitä sitten ammattilainen sanoo.

Lähetä kommentti

 

Flickr Photostream

Twitter Updates

Meet The Author