Tarjouspyynnön laatiminen talotoimituksesta



Saimme tarjouspyyntöpohjan pääsuunnittelijalta. Meille mukavin, helpoin ja turvallisin toimituslaajuus olisi muuttovalmis-talopaketti, joten pyydämme mahdollisimman laajaa toimituslaajuutta (muuttovalmis tai jopa talovalmis) tarjouspyynnössä. Kuitenkin on tiedossa, että kaikki eivät tätä tarjoa ja jos joku tarjoaisi erittäin laadukkaan ja edullisen vesikattovalmis-toimituksen ja hyvän rakennuspalveluporukan yhteistyökumppaneistaan, niin toki voisimme ottaa sen huomioon.

Vähän toki pelottaa, että miten  tuo tarjousten vertailu oikein sujuu, kun toimittajilla on mahdollisuus valita 3:sta eri toimituslaajuudesta. (Olemme sitäpaitsi jo tänään saaneet kuulla yhdeltä toimittajalta, että he aikovat tarjota vvv-toimitusta (ts. sisusta vaille valmista)).
Toisaalta emme ole halunneet rajata pois vielä vesikattovalmista ja sen jälkeistä kilpailuttamista.

Monista paikoista saa lukea, että tarjousten saattaminen samalle viivalle on todella mahdotonta tai vaivalloista. Olemme yrittäneet taklata tätä vertailuongelmaa siten, että pyydämme tarjouksessa noudattettavan PTT:n määrittelemää muuttovalmis- tai talovalmis-toimitussisältöä tai merkitsemään selvästi, miten tarjouksen toimitussisältö poikkeaa siitä.

Aika hankalaa oli toki laatia tämä tarjouspyyntö, koska emme tiedä osasiko pääsuunnittelija listata siinä kaikkia asioita, jotka pitäiis ottaa huomioon ja jotka vaikuttaa erityisesti hintaan.

Lähetimme tarjouspyynnön noin 10 hirsivalmistajalle ja noin 10 puutalovalmistajalle.








0 kommenttia:

Lähetä kommentti

 

Flickr Photostream

Twitter Updates

Meet The Author