Tontti ja talon sijoittelu




Jos olisi tasamaatontti, jolle talon voisi sijoittaa tontin pohjoisosaan ja pihan avata etelään/länteen, ei olisi varmaan mitään ongelmia talon sijoittelussa.

Tuntuu, että me emme millään pääse talon valinnassa eteenpäin, koska meillä ei ole vielä virallista tietoa, asettaako kunta ehtoja talon paikalle. Asia on selvityksessä, mutta asiat edistyy hitaasti.

Mikäli saamme rakentaa talon ihan mihin kohtaa haluamme, sitten tietenkin tulee kysymys talon järkevästä sijoittamisesta, jotta maatyöt säilyvät kohtuullisena.

On vielä epäselvää, pitäisikö rakentaa rinnetalo vaiko vaan tasamaatalo, jos tontille tekee tasaisen kohdan, tähänkin lopulta ottaa kantaa kunta. Itse emme kyllä haluaisi rinnetaloa.

Meillä on oikeastaan tälläinen tontti (paitsi tieliittymä tontille on länsirajaa vasten tontin pohjoisosassa), kuten Kastelli kuvaa sivuillaan talon sijoittelua:




Meillä tuolla idässä on tontin korkein kohta.

Jos rakentaisimme talon kuin tuossa kuvassa, se olisi "montussa" eli mielestäni ei järkevää. Meillä on sen sijaan alustavasti mielessä rakentaa talo tuohon klo 13 kohtaan tontin pohjois/itärajaa vasten.  Sisäänkäynti olisi lännessä ja piha etelässä/lännessä.

Mielestäni tämä tontti on sellainen, että mahdollisuuksia on enemmän kuin yksi, joten täytyy todellakin suunnitella ja harkita.






0 kommenttia:

Lähetä kommentti

 

Flickr Photostream

Twitter Updates

Meet The Author